روی هر موضوع برای به اشتراک گذاری تجارب لطفا تجربه های خودتان را در نظرات با بقیه دوستان به اشتراک بگذارید.

در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم

کسانی که در شرف برگزاری دادگاه نفقه هستند، با این سؤال مواجه می‌شوند که در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم؟ پاسخ به این سؤال به موارد متعددی بستگی دارد. اولین مورد اینکه شما شاکی پرونده هستید یا متشاکی؟ اگر به عنوان زوجه و شاکی پرونده هستید، ادعاهای شما دردادگاه باید همراه با مدرک باشند تا عدم پرداخت نفقه توسط زوج را ثابت نمایید. اگر هم به عنوان زوج و در جایگاه متشاکی هستید، باید به‌گونه‌ای صحبت کنید و مدارکی را ارائه دهید که نشان‌دهنده پرداخت نفقه توسط شما باشد و یا اینکه عدم استطاعت مالی شما را برای پرداخت نفقه اثبات نماید.

دادگاه ترک انفاق یا به‌عبارت‌دیگر دادگاه نفقه، زمانی برگزار می‌شود که زوجه به منظور عدم دریافت نفقه از زوج شکایت می‌کند. زمان برگزاری دادگاه، زوج باید دلایل و مستندات خود را مبنی بر پرداخت نفقه ارائه دهد و یا اینکه اگر به‌منظور پرداخت نفقه استطاعت مالی لازم را ندارد، باید آن را ثابت کند. در این دادگاه باید موارد مالی زوج مشخص شوند تا قاضی بتواند تصمیم نهایی را بگیرد. در این دادگاه، موارد مالی همچون درآمد و هزینه‌های معیشتی، دارایی‌ها و بدهی‌های موجود، سوابق قانونی و مالی و سایر اطلاعات مربوطه باید مشخص شوند. زوج در دادگاه ترک انفاق باید ثابت کند که نفقه زوجه خود را پرداخت کرده‌ و یا پرداخت خواهد کرد و یا اینکه استطاعت مالی برای پرداخت آن را ندارد. در غیر این صورت طبق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده، به شش ماه حبس محکوم می‌شود. اگر شما هم دادگاه نفقه دارید و تمایل دارید در مورد نحوه دفاع در دادگاه ترک انفاق اطلاعات بیشتری داشته باشید، با ما در ادامه این مطلب همراه بمانید.

نحوه دفاع در دادگاه ترک انفاق چگونه است؟

دفاع در دادگاه ترک انفاق مخصوص زوجینی است که همسر آنها به‌منظور عدم پرداخت نفقه از آنها شکایت نموده است، اما چگونه در این دادگاه دفاع کنیم؟ 

دفاع در دادگاه ترک انفاق، معمولاً شامل ارائه اطلاعات و مدارکی است که نشان‌دهنده عدم توانایی مالی شما برای پرداخت هزینه‌های زندگی زوجه است. البته درصورتی‌که زوج عدم تمکین زوجه را ثابت کند، می‌تواند طبق شرایط خاصی از پرداخت نفقه معاف شود که در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد. در اینجا چند نکته مهم برای دفاع در دادگاه ترک انفاق ذکر می‌شود: 

۱. اطلاعات مالی و پرداختی‌ها: ارائه اطلاعات دقیق و کامل در مورد وضعیت مالی شما از جمله درآمد، دارایی‌ها، بدهی‌ها و هزینه‌های معیشتی بسیار حیاتی است. اطلاعاتی که ارائه می‌دهید باید به‌روز و قابل‌اعتماد باشند. با استفاده از این اطلاعات مالی به دادگاه ثابت می‌کنید که استطاعت مالی لازم برای پرداخت نفقه را ندارید.

نحوه دفاع در دادگاه ترک انفاق چگونه است؟

۲. ارائه فیش‌های بانکی: اگر که شما نفقه زوجه را پرداخت کردید و فیش‌های بانکی مبنی بر پرداخت آن دارید، می‌توانید آنها را به دادگاه ارائه کنید. همچنین درصورتی‌که خریدهای منزل و نیازهای زندگی زوجه را شما تأمین نموده‌اید، می‌توانید فیش‌های خرید را به دادگاه ارائه کنید و اثبات نمایید که این خریدها را شما برای زوجه انجام داده‌اید.

۳. اثبات عدم تمکین زوجه: درصورتی‌که زوجه بدون وجود هیچ‌گونه عذر موجهی، از تمکین عام و خاص همسر خود ممانعت کند، نفقه به او تعلق نمی‌گیرد. البته این مسئله نیاز به بررسی دادگاه دارد و مرد باید آن را ثابت کند. از جمله دیگر موارد عدم تمکین، ترک غیرموجه منزل توسط زوجه است. اگر زوجه بدون هیچ‌گونه عذر موجهی منزل را ترک کند و یا اینکه از دستورات همسر خود سرپیچی کند، نفقه به او تعلق نمی‌گیرد. البته اثبات این مسئله نیز نیازمند جمع‌آوری استشهاد محلی و یا ارائه مدارک و مستندات قابل‌قبول به دادگاه است. 

راه و روش‌های اثبات ترک انفاق

هنگامی که شما به‌عنوان یک زن شکایت خود را مبنی بر عدم دریافت نفقه تنظیم می‌کنید، باید راه و روش‌های اثبات آن را نیز بدانید. در غیر این صورت ممکن است در پرونده شکست بخورید، به‌خصوص اگر که با زوج در یک منزل زندگی می‌کنید. در زندگی مشترک که زن و مرد با یکدیگر زندگی می‌کنند، قانون فرض را بر این قرار می‌دهد که زوج، نفقه و خرج زندگی را پرداخت می‌کند؛ بنابراین شما به‌عنوان زن باید اثبات نمایید که همسر شما مخارج زندگی را پرداخت نمی‌کند. حال سوال اینجاست که راه و روش‌های اثبات ترک انفاق چگونه هستند؟ 

اثبات ترک انفاق یک مسئله حساس است که نیازمند ارائه مدارک و شواهد قانونی مناسب است. در اینجا چند روش و راهکار برای اثبات ترک انفاق را با هم بررسی می‌کنیم: 

۱. فیش‌های بانکی و گزارش‌های مالی و بانکی: ارائه گزارش مالی و بانکی می‌تواند به‌عنوان یکی از شواهد اصلی برای اثبات ترک انفاق مورداستفاده قرار گیرد. این مورد شامل استخراج حساب بانکی، فیش حقوقی، گزارش مالی سالانه، و سایر اسناد مرتبط با درآمد و هزینه‌های مالی شما است. به‌عنوان‌مثال اگر زوجه برای خریدهایش از کارت‌بانکی خود استفاده کرده باشد، می‌تواند با ارائه فیش‌های پرداختی خود، عدم پرداخت نفقه زوج را ثابت کند.

۲. صورت‌جلسه پلیس: در برخی از موارد به‌صورت جلسه پلیس استناد می‌شود. به همین جهت نیز اگر شما صورت‌جلسه پلیس دارید، باید آن را ضمیمه پرونده کنید تا در دادگاه بررسی شود.

راه و روش‌های اثبات ترک انفاق

۳. اقرار خود شخص: روش دیگر اثبات ترک انفاق اقرار خود شخص است. وقتی که خود شخص به عدم پرداخت نفقه اقرار کند، دیگر نیازی به ارائه مدارک دیگر نخواهد بود.

۴. گزارش شاهدان: این مورد شامل شواهد و گزارش‌ها توسط افرادی است که شما را می‌شناسند و از وضعیت مالی و زندگی شما آگاه هستند. البته شاهدانی که شما به دادگاه معرفی می‌کنید باید شرایط خاصی داشته باشند. این شرایط شامل بلوغ، عقل، ایمان، عدالت، طهارت مولد، ذی‌نفع نبودن در موضوع، نداشتن خصومت با طرفین یا یکی از آنها و عدم اشتغال به تکدی و ولگرد نبودن هستند. بنابراین درصورتی‌که شاهدان حضور پیدا کنند و یا استشهاد محلی به دادگاه ارائه شود پرونده شما تکمیل خواهد شد.

به طور کلی، هنگامی که شما به‌عنوان یک زن قصد دارید عدم پرداخت نفقه را ثابت کنید، باید مدارک مذکور را به‌صورت کامل به دادگاه ارائه نمایید. درصورتی‌که مدارک شما ناقص باشند، و یا اینکه بدون هیچ‌گونه دلیل موجهی ترک منزل گفته‌اید و همسر شما این مسئله را اثبات کند، پرونده نفقه به نفع شما تمام نخواهد شد. ما در این مقاله شرایط دفاع در دادگاه ترک انفاق را برای زوج و همچنین شرایط اثبات ترک انفاق را برای زوجه، به‌صورت کامل بیان کرده‌ایم تا در دادگاه با ارائه مدارک کامل حاضر شوید.

نوشتن دیدگاه